Publicat pe Lasă un comentariu

Cum alegi scoala de machiaj potrivita tie?

Cum alegi scoala de machiaj potrivita tie Urban Miuz, Se ofera o diploma autorizata? Cine este trainereul acestui curs? Ce portofoliu are?

Cum alegi scoala de machiaj potrivita tie?

Daca ai descoperit ca ai o atractie catre acest domeniu, al frumusetii, daca iti doresti sa faci o cariera in domeniul machiajului si vrei sa urmezi un curs de baza, iata un minimum de intrebari trebuie pe care trebuie sa le pui inainte sa alegi o scoala:

  • Se ofera o diploma autorizata?

Daca nu vrei sa urmezi un curs din simpla pasiune ci  ai vrea sa profesezi, atunci cel mai bine ar fi ca, dupa curs, sa ai deja diploma autorizata, recunoscuta de Ministerul Muncii si de Ministerul Invatamantului. Cu acest tip de diploma te poti angaja sau iti poti incepe activitatea ca si persoana fizica autorizata.

  •  Cine este trainereul acestui curs? Ce portofoliu are, ce experienta, cat de format este la randul lui? Imi place munca lui si simt ca vedem frumusetea la fel?

Cu atatea retele de socializare, nu ar trebui sa iti fie greu sa te documentezi putin despre persoana care te va forma si iti va pune bazele educatiei in arta machiajului. Verifica-i prezenta,portofoliul si realizarile  in mediul online: daca are site personal, instagram sau facebook atunci viziteaza-le si vezi daca il consideri un exemplu de urmat.

Urban Miuz make-up Academy

  • Are acest trainer capacitatea de a-mi transmite ceea ce el face si stie?

Poti fi un foarte bun make-up artist, sa realizezi machiaje wow, dar sa nu stii cum sa transmiti prin cuvinte, sa explici si logic ceea ce faci si asta este o piedica in procesul de invatare. Acesta este primul lucru pe care trebuie sa il afli atunci cand te hotarasti sa urmezi cursurile unei anumite scoli: cauta informatii despre trainer, afla pareri, cere info de la fostii cursanti ai scolii, ei iti vor spune daca e potrivit sau nu. Bineinteles ca se prea poate ca ce e bun sau nu pentru cineva sa nu fie bun sau nu pentru tine. Atunci ca sa fii sigura ca poti fi relaxata in timpul cursului, sa inmagazinezi cunostiintele bine, sa iti atingi potentialul maxim, sa fii pe aceeasi lungime de unda cu profesorul, poti cere sa asisti la o sedinta din cadrul unui curs de makeup. Asa iti vei da seama daca trainerul este pe stilul tau, vei vedea cum se comporta, daca este comunicativ si stimuleaza grupul..

  • Care este programa cursului?

Inscriindu-te la un curs basic, cu siguranta vrei sa inveti totul de la 0, afla care este programa, cum sunt structurate sedintele, daca se face practica, cate persoane vor fi in grupa. Cu un numar foarte mare de studenti, trainer-ul, nu mai are acelasi randament si timp pentru tine. Incearca sa faci diferenta intre un curs de baza si unul de specializare si nu alerga spre perfectionari, e foarte important sa nu ”arzi” etapele de inceput pentru a putea avansa corect in aceasta meserie!

  • Ce produse sunt folosite la curs? Parta practica se va realiza cu produsele folosite de trainer?

Poti realiza acelasi machiaj cu produse din comert sau cu produse profesionale, diferenta insa este foarte mare intre cele doua! Acelasi machiaj nu va arata la fel. La o scoala de machiaj profesionala vei invata cum sa folosesti fiecare produs in parte, ar fi perfect sa ti se spuna care sunt cele mai bune cosmetice la cele mai bune preturi. O trusa de farduri costa destul de mult.

Cum alegi scoala de machiaj potrivita tie?

  1. Care este pretul cursului?

Recunosc că investesc sume considerabile pentru a ma educa anual – consider ca este foarte important pentru mine sa invat lucruri noi ca sa fiu utila cursantilor mei. La fel si pentru cariera mea de make-up artist. Cursurile sustinute de traineri buni (care la randul lor merg la cursuri pentru a evolua constant) constituie investii considerabile, insa merita. Am intalnit des in discutii parerea unor cursante ce au urmat cursuri ieftine ai care spuneau ca nu au invatat mare lucru. Asadar, e mai bine sa asteptam si sa strangem bani pentru un curs calitativ decat sa ne gandim ca e o superoferta si, de fapt, sa ne irosim timpul si banii pe ceva ce nu merita. Un curs de make-up nu este ieftin, dar nici inaccesibil. In plus, el poate fi platit in rate de multe ori. Pentru a-ti stabili un buget trebuie sa te gandesti la ce anume te va ajuta acesta. Daca e vorba doar de pasiune, atunci poti alege un curs de make-up de buget mediu, insa daca vrei sa activezi profesional atunci trebuie sa investesti mai mult in educatia ta. Cu siguranta, mai tarziu iti vei recupera banii.

Sper ca ai considerat util acest articol si ca vei tine cont cel de aceste 6 aspecte in alegerea cursului potrivit tie!

Pe curand,

Corina.

Lasă un răspuns