Publicat pe Lasă un comentariu

Întreținerea și curățarea pensulelor de machiaj

Esti Makeup Artist si cauti mai multe informatii despre pensule? Citeste pe Blogul Urban Miuz, Întreținerea și Curățarea Pensulelor de Machiaj

Pensulele de machiaj sunt cele mai mari purtatoare de bacterii. Cu cât sunt folosite mai mult fără să fie curățate, cu atât pe suprafata lor se acumulează mai mulți microbi, praf, sebum și murdărie, care creează un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor. Afla mai multe despre Întreținerea și curățarea pensulelor de machiaj.

Găsim în magazine spray-uri pentru curățarea și dezinfectarea pensulelor. Aceste spray-uri sunt deosebit de utile, dar nu trebuie să abuzați de aceste produse întrucât pot deteriora pensulele de machiaj şi le pot scurta viaţa. Fiind pe bază de alcool, acestea slăbesc şi deteriorează firele naturale ale pensulelor. Deci o dată la câteva săptămâni apelează la  cea mai bună și “sănătoasă” metodă de igienizare a pensulelor – curățarea acestora cu apă. Etapele de curățare a pensulelor de machiaj:

  • Umezeşte pensulele – trece-le prin apă călduţă, ţinându-le cu perii în jos şi evitând să uzi partea metalică unde sunt prinse firele. Altfel, cu timpul, lipiciul care le susţine se va dezintegra.
  • Curăţarea – odată ce pensulele sunt umede, poţi începe spălarea acestora. Există produse special formulate, lansate de către companiile de cosmetice, ce vin în formă solidă, lichidă sau gel, precum şi mănuşi speciale cu suprafeţe ce au diferite texturi, pentru a curăţa diferite tipuri de pensule mai bine. Poți folosi și un şampon delicat – precum cel formulat pentru bebeluşi. Aplică o cantitate mică pe perii fiecărei pensule sau în palmă. Masează pensula în palmă pentru a forma spumă.
  • Clăteşte pensulele – tinând pensulele cu perii îndreptăţi în jos, clăteşte-le cu apă călduţă pană nu mai rămâne urmă de spumă sau alte reziduuri. Aceeaşi etapă pe care o respecţi atunci când îţi speli propriul păr.
  • Îngrijirea pensulelor – după fiecare spălare şi clătire, pentru a menţine perii moi şi sănătoşi, aplica un balsam de păr. Din când în când, pensulelor le prinde bine şi o porţie din masca de păr pe care o foloseşti, pentru a reveni la forma la care le-ai întâlnit prima dată.
  • Uscarea pensulelor – după clătire, elimină excesul de apă din pensule folosindu-ţi degetele sau un prosop curat, pe care îl foloseşti numai pentru această activitate. Este important să le tapotezi gentil de îndată ce le-ai clătit, pentru ca apă să nu afecteze lipiciul cu care firele sunt prinse. Imediat ce ai eliminat excesul de apă, aranjează firele pensulelor în forma iniţială, folosindu-ţi degetele. Respectă forma pensulei, pentru a evita situaţia în care pensulele îşi schimbă complet forma şi devin inutile pentru rolul lor. Odată aranjate, poziţionează-le pe un prosop din bumbac curat şi uscat. Nu le usca forţat, folosind uscătorul de păr şi nu le lasă la uscat într-un recipient sau pahar, pentru că îşi vor modifica forma, iar apă va dezintegra lipiciul cu care perii sunt montaţi.

Întreținerea și curățarea pensulelor de machiaj Urban Miuz Shop

Urmareste-ne si pe Instagram!

Lasă un răspuns